Vallankumousta ei televisioida vieläkään

Luotettavat lähteet kertovat, että Wall Streetin härkä on vielä pystyssä.

Kirjoitin viime postauksessa New Yorkissa tapahtuvasta mielenosoituksesta, jossa kadunvaltaajat vastustivat pankkien valtaa. Tapaus ei juuri kiinnostanut toimittajia, mutta väkijoukot eivät lannistuneet, vaan jäivät kylään. On kulunut kuusi päivää protestin alkamisesta. Tunnelma on kuumentunut, sillä Twitterissä huudetaan syytöksiä poliisin väkivallasta. Virkavallan väitetään pidättäneen ihmisiä heppoisin perustein ja käyttäneen liiallista voimaa.

Poliisi pyrki hankkiutumaan eroon pressuista, joilla mielenosoittajat peittivät tarpeistoaan sateelta. Tämä synnytti joukossa vastustusta; occupywallstreet.orgin mukaan eräs mielenosoittaja viskattiin maahan, kun hän yritti suojella pressuja. Mies sai ruhjeita kasvoihinsa.

NYPD herätti valtaajissa myös myötätuntoa. Ainakin osa poliiseista vaikutti olevan mielenosoittajien puolella. Twitterissä kiersi NYPD:lle osoitettu viesti, jonka mukaan Wall Streetille määrätyille konstaapeleille tarjottaisiin ilmaista kahvia ja pullaa.

Media on jo kertonut jotain. CNN Money julkaisi jutun, jossa väitettiin osanottajien määrän olevan satoja, ei tuhansia. Financial Times ja BBC ovat käsitelleet tapausta. Sue VanDerzee välitti Huffington Postissa historioitsija Rick Perltonin näkemyksen, jonka mukaan todistamme laajaa yhteiskunnallista liikettä, josta media ei kerro. Suomalaiset tiedotusvälineet eivät ainakaan kerro mitään. On kai odotettava, että joku maalaa härän pallit sinivalkoiseksi.

Tiedon levittäminen ei ole ollut yksinkertaista. Yahoon väitettiin sensuroivan sähköposteja, joissa mainittiin occupywallstreet.org-sivusto. Yahoo myönsi viestien estämisen, mutta selitti sen johtuvan väärin toimivasta roskapostin suotimesta. Mielenosoittajat totesivat tämän myöhemmin valheeksi. Totuutta on vaikea päätellä.

Parhaillaan leviävän Twitter-viestin mukaan poliisit marssivat mielenosoittajien kanssa. En näe todisteista moisesta.

Ehkä konstaapelit olisivat pitäneet enemmän donitseista.

Mainokset

One comment

  1. Päivitysilmoitus: Vallankumous televisioitiin « Kim Haldin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s